skip to Main Content
Passanten

Elke ligplaats die vrij is voor de komende nacht, is herkenbaar aan een oranje bordje met de tekst PASSANTEN. Deze ligplaatsen kunnen, zonder daarvoor met de havenmeester te hebben overlegd, ingenomen worden. Zorg er wel voor, dat als u een ligplaats neemt aan de buitenzijde, dat u binnen de strepen blijft en zowel aan voor- als achterkant van schip nog een ruimte heeft van 75 cm. Hierdoor is het ook voor degene met een vaste ligplaats voor en achter u nog mogelijk zonder problemen te vertrekken dan wel aan te leggen.

De havenmeesters zijn niet altijd op haven aanwezig en komen daarom naar u toe op het moment dat ze er weer zijn. Houd er rekening mee, dat wanneer de havenmeester daar voor redenen ziet, hij of zij u altijd kan verzoeken een andere ligplaats in de haven te nemen.

Voor het comfort en de veiligheid van kleinere schepen is het verstandig om een ligplaats te kiezen in de binnenhaven, met name tijdens werkdagen komen veel zand en grindschepen door de Ringvaart ter bevoorrading van de overslagbedrijven. Deze schepen geven, zeker als ze geladen zijn, een stevige zuiging langs de buiten ligplaatsen.

De vereniging wil u graag als gast verwelkomen en ziet uit naar uw bezoek.

Regels voor ligplaats keuze

Doordat we in de binnenhaven niet voldoende grote ligplaatsen hebben en we geen passant teleur willen stellen, heeft het bestuur besloten de volgende regels voor de keuze van een ligplaats in te voeren.

• Passanten < 10 meter: afmeren binnen in de haven
• Dubbel afmeren in de Ringvaart uitsluitend na toestemming van de havenmeester

Deze regels zullen ook aan de buitenzijde van de haven langs de Ringvaart met borden worden aangegeven.

Hiermee wordt voorkomen, dat grotere schepen geen plaats meer kunnen vinden aan de buitenzijde. De Ringvaart wordt druk bevaren door vrachtschepen met zand en grind en door het kruisen van deze schepen ter hoogte van de haven kan het dubbel afmeren de veiligheid in gevaar brengen.

WSV Lisse Passanten
Prijs per meter
(per dag)
€  1,40
Douche per keer €  1,00
WiFi Gratis
Elektra Gratis
Water Gratis
Haven voorschriften
NL_rond DE_rond
EN_rond FR_rond
Een paar van onze sponsoren
Back To Top