De Haven

De haven van WSV Lisse is opgezet in februari 1993 en bestaat inmiddels 23 jaar. Een moderne goed uitgeruste haven, met nieuwe sanitaire unit, water en elektra (16 amp) beschikbaar op elke ligplaats.

DCIM100MEDIADJI_0074.JPG

DCIM100MEDIADJI_0075.JPG

DCIM100MEDIADJI_0076.JPG

DCIM100MEDIADJI_0097.JPG

DCIM100MEDIADJI_0079.JPG

Ligplaatsen

WSV Lisse beschikt over 170 ligplaatsen verdeeld over de buitenzijde van de haven en de binnenhaven. Vooral de ligplaatsen aan de buitenzijde hebben een extra aantrekkingskracht, omdat er veel pleziervaart voorbij komt.

Door de week komt er ook veel vrachtverkeer voorbij, en daarom is het voor de wat kleinere schepen vaak veel prettiger om binnen in beschutting van de binnenhaven een plek te hebben.

In het midden van de haven ligt een brug over het water in het smalste deel van de binnenhaven. Door deze brug is de haven in tweeën verdeeld, waarbij de zuidkant vanaf de Ringvaart te bereiken is en de noordkant vanaf de Greveling.

Havenwerk - Onderhoud van de Jachthaven

De zelfwerkzaamheid staat bij onze vereniging hoog in het vaandel en daar draaien we eigenlijk op. Wij proberen alle voorkomende werkzaamheden met eigen leden, in zelfwerkzaamheid, te realiseren.

We hebben onder meer jarenlang gewerkt aan de renovatie van onze haven, nieuwe beschoeiingen en steigers enz. en onze haven ligt er nu weer prima bij.

Inmiddels is iedere ligplaats voorzien van een aansluitpunt voor de elektra van 16 amp.

Ook is er een nieuwe sanitairunit geplaatst op de haven. Ter hoogte van het bruggetje aan de dijkzijde ziet u de groene nieuwe sanitairunit.

Gratis wifi is aanwezig en het wachtwoord is te verkrijgen bij de havenmeester.

Door de jaren heen is door de grote scheepvaart zand vanuit de Ringvaart en de zwaaikom aan de Greveling de haven in gedrukt. Hierdoor begon de haven langzaam dicht te slippen. In het vroege voorjaar van 2013 is de haven volledig uitgebaggerd en is nu weer goed bevaarbaar ook voor schepen met een grotere diepgang (tot 1.50 m).

Staande Mast Route

De Staande Mast Route is een veilige doorgaande route voor zeil- en motorboten met een mast- of opbouwhoogte van meer dan 6 meter. Het traject wordt bevaren door zowel de recreatievaart als de beroepsvaart. Waterbeheerders hebben afspraken gemaakt om de bedieningstijden van bruggen en sluizen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Voor het traject West-Nederland is een nieuw Routeakkoord tot 2020 afgesloten.

Deze brochure geeft beknopt praktische informatie voor een vlotte en veilige vaartocht. Een complete beschrijving vindt u in de uitgave ‘Staande mastroute’ van de ANWB (tweejaarlijkse uitgave). Gebruik voor een veilige navigatie, behalve die uitgebreide brochure, altijd de meest recente waterkaarten en almanakken.

Mit stehendem Mast
durch Holland

Inner coastal route for
yachts with fixed masts